diumenge, 9 de desembre del 2007

Ordenances Fiscals

Arran de l’article publicat al Setmanari Torelló i al bisetmanari comarcal el 9 Nou pel Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Torelló el Sr. Pere Galobardes sobre les Ordenances fiscals, des d’el Grup Municipal de CiU ens agradaría explicar el perquè del nostre vot favorable en l’aprovació de les Ordenaces fiscals pel proper any 2008.

Segons l’article esmentat l’unica aportació que es fa des dels grups de l’oposició que donem suport a les esmentades ordenances es votar-hi favorablement. Res mes.
Ens se sembla que el Sr. Galobardes havia d’anar més lluny i matitzar perquè des de CiU varem dir si a la seva aprovació.Ja que ell no ho va fer creiem convenient fer-ho nosaltres des d’aquest mitjà de comunicació.

En l’augment general del 2,9% sobre la majoria de taxes que cobra l’Ajuntament pels serveis que presta als ciutadans ens va semblar bé, ja que tal com vaig dir a l’ultim plè les taxes s’han de cobrar per l’import d’el seu cost, ja que no és un impost sino el pagament d’un servei i per tant si el cost del servei s’apuja la taxa s’ha d’apujar el mateix percentatge.

En el tema de les transmissions patrimonials s’aconseguia a proposta nostre una bonificació fins el 95% de l’ impost, per matrimonis i familiars de primer grau en tot el que fa referència a habitatges.

En referencia a la bonificació del 30% sobre l’impost de vehicles amb alta eficiencia energética, voldriem deixar clar que des de fa quatre anys el nostre grup ja la reivindicava i mai des de l’equip de govern del moment s’hi va donar suport.

També voldriem fer-vos saber que la taxa de clavegueram que fins aquest any havia anat associada a l’IBI i que ara passa a estar relacionada amb el consum d’aigua, també s’ha dut a terme gràcies a la proposta que varem efectuar des d’el nostre grup i que ja feia temps que la proposavem.

També ens agradaría que l’equip de govern fes una campanya exhaustiva per informar a tots els ciutadans de Torelló de la possibilitat de fraccionar el pagament de les taxes i impostos municipals, ja que si aquesta possibilitat existia molta gent de Torelló la desconeixia.

Per acabar voldriem fer esment de l’error que es va produir l’any passat en la quantitat de tones recollides de multipruducte i que produirà un augment considerable de la taxa de recollida d’escombraries per l’any vinent sigui transitor i que pel 2009 es torni a cobrar als ciutadans els cost real del servei.

Ja des d’el principi de la legislatura varem dir que col.laborariem positivament en la governabilitat del poble i que sempre que des de l’equip de govern s’ens demanés ajuda per part del nostre grup la tindrien i així ho hem fet fins ara, però també ens agrada que es reconeguin els nostres esforços i els nostres encerts.

LLuis Bassas i Portus.

Portaveu del Grup Municipal de Convergencia i Unió.